Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسایل منطقه ای معتقد است که برخی گروه‌های تندرو اعتراضات در بصره را منحرف کرده‌اند که پشت پرده آن کشورهای غربی به همراه عربستان سعودی است تا در امور داخلی عراق دخالت کرده و به رابطه ایران و عراق خدشه وارد کنند.


به گزارش شریان نیوز،به نقل از الف؛ بصره چند روزی است که در ناآرامی به سر می‌برد و اعتراضات مردم این شهر به دلیل ضعف دولت عراق در تامین خدمات عمومی بویژه آب آشامیدنی سالم و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. طی روزهای اخیر وارد فاز بسیار خشن شده که تاکنون در درگیری های مربوط به آن دست کم 11 تن کشته و بیش از 100 نفر از جمله تعدادی از نیروهای امنیتی زخمی شدند.

به دنبال این اتفاقات، شب گذشته تعدادی از معترضان در بصره در اقدامی خرابکارانه و مشکوک به کنسولگری ایران در این شهر حمله کرده و ضمن آسیب‌ رساندن به ساختمان کنسولگری ایران، اقدام به آتش زدن آن منطقه کردند.

بهرام قاسمی سخنگو وزارت امورخارجه با محکوم کردن حمله به کنسولگری ایران در بصره خواهان مجازات عاملان آن شد و به دنبال این موضع‌گیری سفیر عراق در تهران شبانه به وزارت خارجه احضار شد تا در این رابطه توضیح دهد و مراتب اعتراض ایران به وی و دولت عراق اعلام شد.

ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق نیز در بامداد روز شنبه در بیانیه‌ای تعرض و به آتش کشیدن ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در بصره را محکوم کرد.

بسیاری از تحلیلگران معتقدند که بعثی‌ها و برخی گروه‌های تندرو اعتراضات در بصره را منحرف کرده‌اند که پشت پرده آن کشورهای غربی به همراه عربستان سعودی قرار دارد تا در امور داخلی عراق دخالت کرده و رابطه ایران و عراق را وارد فاز تنش کنند.

سعدالله زارعی، کارشناس مسایل منطقه‌ای و استراتژیک در مورد اعترضات بصره، نقش عربستان و رابطه تهران و بغداد به خبرنگار الف می‌گوید: اتفاقات اخیر بصره توسط گروهی از خرابکاران که از سوی مثلث، آمریکایی، انگلیسی و سعودی هدایت می‌شود رخ داد و کشورهای غربی به این نتیجه رسیده‌اند که عراق بدون ایران نمی‌تواند از پس مشکلات خود بر آید و در این بین عربستان به دنبال ایجاد تنش در رابطه ایران و عراق است که از ماه‌ها قبل سعودی‌ها برای این موضوع برنامه ریزی کرده بودند.

گفتگوی خبرنگار الف، با سعدالله زارعی، کارشناس مسایل منطقه‌ای و استراتژیک را در ادامه بخوانید: 

*اتفاقات اخیر بصره عراق را چطور ارزیابی می‌کنید؟

روابط ایران و عراق دشمنان قدری دارد که به طور خاص باید به انگلیس، آمریکا و سعودی‌ها اشاره کنیم. این سه کشور به شدت از اینکه رابطه قدرتمند بین ایران و عراق حاکم است، نگران بوده و این موضوع را برای منافع خود بسیار خطرناک می‌دانند؛ لذا راه مقابله با این موضوع را تنش میان تهران و بغداد و واگذار کردن این کار به دست افراد خرابکار و تندرو که به آسانی خریداری می‌شوند، می‌سپارند.

آمریکا، انگلیس و عربستان سعودی به دنبال ایجاد خط خون در شیعه هستند تا از این طریق بتوانند قدرت عراق را تضعیف کرده و رابطه ایران و عراق را خراب کنند، چراکه به این نتیجه رسیده‌اند که عراق بدون پشتیبانی ایران نمی‌تواند مشکلات خود را حل و فصل کند و به هدایت ایران نیاز دارد، لذا این مثلث به دنبال تنش میان مسلمانان ایران و عراق است تا بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند.

*به نظر شما حمله به کنسولگری ایران در بصره از سوی چه گروهی اتفاق افتاده است؟

کنسولگری ایران در بصره بدون پوشش حفاظتی است. به نظر می‌رسد حمله به کنسول‌گری ایران در بصره از سوی افرادی صورت گرفته که توسط این مثلث (آمریکا، انگلیس و سعودی‌ها) هدایت می‌شوند تا از این طریق بین مردم ایران و عراق اختلاف ایجاد کرده و این دو کشور را نسبت به هم بدبین کنند، لذا انتظار می‌رود که دولت ایران و عراق درک نزدیکی نسبت به دشمنان خود داشته باشند و اجازه ندهند که آن‌ها با سوءاستفاده از این موارد منطقه را دچار آشوب و بحران کنند.

*آیا این اتفاقات به شکل گیری دولت جدید و حاکمیت عراق نیز ارتباطی دارد یا تنها به منظور اختلاف افکنی میان ایران و عراق است؟

همانطور که گفتم این اتفاقات تنها به دلیل اختلاف میان ایران و عراق است، اما این موضوع مرتبط با شکل‌گیری دولت جدید و حاکمیت عراق هم است؛ چراکه ایران در عراق قدرت دارد و عراقی‌ها نمی‌توانند بدون پشتیبانی ایران به مسایل داخلی خوب رسیدگی کنند و همواره از ایرانی‌ها برای این امر مشورت می‌گیرند. این اتفاقات به دلیل این است که غربی‌ها قصد دارند تا دولت دست نشانده خود را در آنجا حکمفرما کرده و ذهن مردم ایران و عراق را بهم ریخته و آنها را نسبت به هم بدبین نمایند.

در این میان عربستان سعودی از ماه‌ها قبل از انتخابات پارلمانی در عراق به دنبال دخالت در انتخابات این کشور بود تا بتواند افرادی با مدنظر خودش روی کار بیاورد که در این مورد نتوانست موفق شود؛ سعودی‌ها امروز که مردم عراق از دولتمردان این کشور ناراضی هستند، با ایجاد تنش در این کشور سعی در ایجاد وقفه در تشکیل دولت جدید عراق را دارند و مثلث مورد اشاره با توجه به رسانه‌های خود و انتشار اخبار خاص و علیه یکدیگر و تنش‌زا به دنبال ایجاد بدبینی در بین مردم دو کشور دارند تا بتوانند از این طریق رابطه ایران و عراق را وارد فاز تنش کنند.

*آینده این تحولات را چطور پیش بینی می کنید؟

این اتفاقات مسبوق سابقه است و از سال۸۲ تا امروز یعنی در یک دوره تقریبا ۱۵ساله شاهد چنین اتفاقاتی به دفعات بودیم و حتی در مواردی نیز شدت آن بسیار بیشتر بوده است. در طول ۶سال، درگیری‌های شدیدی بین نیروهای دولتی و نیروهای مقتدی صدر در بصره رخ داد که در این درگیری‌ها تحت فرمان مالکی و مقتدی صدر دستکم ۲۰۰نفر کشته شدند و در مقطعی نیز شاهد بهم ریختگی در شهر‌های کربلا و نجف نیز بودیم؛ بنابراین اتفاقات رخ داده تازه نیست.

تشکیل دولت جدید عراق هم در روند این قضایا تاثر دارد، این اتفاقات حاکی از آن است که انتخاب نخست وزیری در عراق بسیار مهم بوده و فرد شایسته‌ای باید انتخاب شود تا در مقابل دشمنان منطقه ایستادگی کند و این آشوب‌ها خاموش شود؛ اما در نهایت با درایت ایران این بحران‌ها هم به پایان رسیده که به نفع دو کشور و منطقه تمام خواهد شد.

دسته بندیسیاسی

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۲۹۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!

به گزارش همشهری آنلاین تلویزیون رژیم صهیونیستی (کان)، به نقل از یک منبع آگاه از خاندان پادشاهی عربستان سعودی مدعی شد که ریاض به تل‌آویو هشدار داده، هرگونه حمله نظامی به رفح، «عادی‌سازی روابط» با عربستان سعودی را «دور می‌کند»، امری که تل‌آویو را مقابل یک «گزینه دشوار» قرار داده است.
کان گزارش داد که ریاض از طریق آمریکایی‌ها به تل‌آویو هشدار داده که حمله زمینی به رفح «خطای بزرگی» است که عادی‌سازی روابط را دور می‌کند، زیرا «در این صورت، ریاض به مانند یک دولت خائن دیده خواهد شد».
این منبع سعودی افزود که عربستان تا زمانی که یک کشور فلسطینی تشکیل نشود، نمی‌تواند با اسرائیل عادی‌سازی داشته باشد. ریاض به حکم جایگاهش در میان کشورهای اسلامی «نمی‌تواند این کارت خود را از دست بدهد».
روزنامه معاریو چندی پیش طی گزارشی نوشت که آمریکا در علن و رسانه‌ها به اسرائیل توصیه می‌کند که قبل از چاره‌اندیشی برای آوارگان رفح، به آن حمله نکند اما در جلسات خصوصی با قاطعیت بیشتر به اسرائیلی‌ها می‌گوید «اصلا وارد رفح نشوید».
یکی از مسئولان بلندپایه آمریکایی به خبرنگار روزنامه معاریو گفته «ما از اسرائیل نمی‌خواهیم که حماس را به حال خود رها کند بلکه می‌گوییم بدون نابود کردن رفح، راه‌های دیگری هم برای تحت پیگرد قرار دادن سران حماس وجود دارد».
«توماس فریدمن» ستون‌نویس مشهور «نیویورک تایمز» نیز نوشت که آمریکا در مدت اخیر سیاست حمایت از عادی‌سازی با ریاض را به عنوان یک «دیپلماسی برای پایان دادن به جنگ غزه» در پیش گرفته است و به همین دلیل نیز نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو باید بین حمله به رفح و یا مسیر نزدیکی به ریاض یکی را انتخاب کند.

کد خبر 848922 برچسب‌ها خبر ویژه اسرائیل عربستان

دیگر خبرها

  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • احضار فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالبی کذب درباره نیکا
  • اعلام جرم دادستانی تهران علیه تعدادی از خبرنگار‌ها و فعالان رسانه‌ای /دلیل: انتشار مطالب درباره پرونده نیکا شاکرمی
  • اعلام جرم دادستانی تهران علیه دروغگویان درباره نیکا شاکرمی
  • اعلام جرم دادستانی تهران علیه برخی از فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالب کذب درباره پرونده نیکا شاکرمی
  • اعلام جرم دادستانی علیه برخی فعالان رسانه‌ای درباره پرونده نیکا شاکرمی + جزئیات
  • دادستانی علیه برخی فعالان رسانه‌ای درباره پرونده نیکا شاکرمی اعلام جرم کرد
  • اعلام جرم دادستانی تهران علیه برخی از فعالان رسانه‌ای به‌دلیل انتشار مطالبی درباره پرونده نیکا شاکرمی
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • جاده دو طرفه ایران و روسیه به روایت رسانه انگلیسی