Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی که در جمع خبرنگاران و در حاشیه مراسم گرامی‌داشت روز جهانی دریانورد و دریانوردی سخن می‌گفت با بیان اینکه سال ۱۳۹۸ در تاریخ این کشور ثبت خواهد شد، تصریح کرد: در سال جاری علی‌رغم تحریم‌های ظالمانه، عملکرد در تمام شاخص‌ها به‌ویژه در بخش دریایی و دریانوردی رشد و حرکت مثبت کاملاً پایدار داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اعلام اینکه تخلیه و بارگیری در بنادر کشور از مرز ۶۰ میلیون تن عبور کرده است، رشد صادرات طی پنج ماهه نخست سال جاری را ۶ درصد اعلام کرد و گفت: طی این مدت، واردات ۲۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش را نشان می‌دهد.

وزیر راه و شهرسازی مهمترین دستاورد حوزۀ دریایی در سال ۹۸ را در بخش صنایع دریایی کشور دانست و افزود: امسال تولید شناورهای جدید و تعمیرات اساسی شناورها و تعمیر ناوگان نفتکش کشور بیشترین سهم تولید و اشتغال را در سال ۹۸ در مقایسه با سال‌های قبل به خود اختصاص داده است.

وی این موضوع را بیانگر اهتمام، همبستگی و وحدت همه سازمان‌ها، نهادها و دستگاه‌ها برای عبور از تحریم‌های ظالمانه و غیرقانونی دشمنان ارزیابی و خاطر نشان کرد: اوج اقتدار، ظرفیت و توانمندی بخش دریایی کشور را می‌توان در اقدام به ربایش و توقیف غیرقانونی نفتکش جمهوری اسلامی ایران در جبل الطارق مشاهده کرد که با پیگیری‌های حقوقی صورت گرفته خوشبختانه این نفتکش آزاد شد.

اسلامی ضمن تبریک این موفقیت به جامعۀ دیپلماسی و دریانوردی کشور خبر داد که نفتکش آدریان دریا (گریس ۱) آماده ترک منطقه جبل الطارق است.

عضو هیئت دولت دوازدهم این پیروزی را در مقابل دولت انگلیس با شرایط پیش از انقلاب ایران در مواجهه با قدرت‌های جهان مقایسه کرد و گفت: باید خدای متعال را برای این عزت و توانمندی که ثمرۀ انقلاب است شاکر باشیم.

وی در ادامه اظهارات خود به طرح‌های وزارتخانه متبوعش برای توسعه پسکرانه‌ها پرداخت و تصریح کرد: مهمترین طرحی که وزارت راه و شهرسازی در دست اقدام دارد اجرای طرح توسعه سواحل مکران است.

اسلامی این طرح را یکی از اتفاقات نادر در تاریخ کشور اعلام کرد و افزود: ویژگی این طرح بزرگ این است که یک سند طراحی بلند مدت برای ظرفیت سرزمین و جمعیت داریم که در مکران اجرا می‌شود.

اسلامی با بیان اینکه این طراحی بر اساس هدایت شورای عالی سواحل مکران دنبال می‌شود، خاطر نشان کرد: این طرح شامل دو منطقه بزرگ صنعتی در دو حوزه چابهار و جاسک خواهد بود و شهرهای جدیدی که پیرامون این طرح‌ها شکل خواهند گرفت را نیز دربر می‌گیرد.

به گفته این مقام مسئول استراتژی ملی این است که صنایع آب‌بر به این منطقه هدایت شوند.

بزرگان کشور در رابطه با نفتکش انگلیسی تصمیم می‌گیرند

در ادامه جلسۀ پرسش و پاسخ مقامات ارشد دریایی کشور با خبرنگاران در حاشیۀ مراسم گرامی‌داشت روز دریانورد و روز جهانی دریانوردی، سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسدران انقلاب اسلامی در پاسخ به پرسشی در رابطه با نفتکش انگلیسی توقیف شده در آب‌های جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بزرگان کشور در رابطه با کشتی بریتانیایی تصمیم خواهند گرفت، اظهار کرد: توقیف این کشتی ارتباطی با توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق ندارد.

وی دلیل توقیف این نفتکش را سه تخلف محرز این کشتی در آب‌های سرزمینی ایران دانست و افزود: این تخلفات باید از سوی مراجع قضایی رسیدگی شود که از سوی قوه قضائیه در حال دنبال شدن است و نتیجه آن اعلام می‌شود.

فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این جلسه در رابطه با پرسشی مبتنی بر اینکه آیا برای حرکت نفتکش ایرانی آدریان دریا (گریس ۱) نیاز به اعزام ناوگروه نیروی دریایی هست یا خیر، گفت: برای تأمین امنیت ضرورتی به اعزام ناگروه نیست.

دریادار حسین خانزادی تأکید کرد: آمادگی لحظه‌ای داریم تا هر زمان که لازم شد و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران اراده کرد برای هر نقطه از دریاهای جهان ناوگروه اعزام کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه آمریکا، انگلیس و رژیم صهونیستی منشا اصلی ناامنی در جهان هستند، تصریح کرد: الان زمان آن شده که آن‌ها آهن پاره‌های خود را از منطقه جمع کنند وگرنه حتماً خروج خفت‌باری را خواهند داشت.

۲۲۶۲۲۶

کد خبر 1290911

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال لیگ برتر نوزدهم نفتکش باشگاه پرسپولیس محمدجواد ظریف سینمای ایران محمد یزدی کویت دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۱۱۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید

ناوچه هلندی «ترومپ» پس از گذران یک ماه در دریای سرخ، این منطقه را ترک کرد و وارد بندر بمبئی در هند شد.

به نوشته روزنامه ایندین اکسپرس، این ناوچه هلندی برای چهار روز در آب‌های هند لنگر انداخت و در ۲۸ آوریل به سمت شرق آسیا روانه شد.

«ترومپ» یک ناوچه فرماندهی و دفاع هوایی است که توسط نیروی دریایی سلطنتی هلند مستقر شده و هدف آن «ارائه مسیری امن برای کشتی‌های باری که از منطقه دریای سرخ عبور می‌کنند» اعلام شده است.

این خبر در حالی منتشر شده که حملات ارتش یمن به کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی و همچنین درگیری میان نیروی دریایی یمن و کشتی‌های جنگی ائتلاف آمریکا و اروپا در منطقه شدت گرفته است.

پیش از هلند، فرانسه و آلمان نیز کشتی‌های جنگی خود را از منطقه خارج کرده بودند.

روز جمعه هم نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که ناو هواپیمابر یو اس اس دوایت دی آیزنهاور و ناوشکن یو اس اس گریولی پس از حدود چهار ماه حضور در دریای سرخ از کانال سوئز به سمت شرق مدیترانه عبور کرده‌اند.

دریاسالار «اچ. اچ. هرولد» این ناوچه هلندی گفت: «هلند یک کشور تجاری است و ما به تجارت آزاد برای رفاه کشور خود وابسته هستیم. تا به امروز، ۷۰ درصد از تجارت ما از طریق منطقه هند-پاسیفیک انجام می‌شود برای همین حفظ آزادی حمل‌ونقل بین‌المللی در مسیر‌های تجاری بی طرف در دریا، بسیار مهم است.»

گفته شده این ناوچه مجهز به تسلیحات مدرن و سیستم‌های سنسور مانند سیستم پرتاب عمودی، نیزه، پرتابه‌های اژدر و سیستم پرتاب طعمه است که در آوریل ۲۰۰۱ وارد نیروی دریایی سلطنتی هلند شد و در مارس ۲۰۰۳ به ماموریت رفت.

افسر فرماندهی این ناوچه نیز گفت «تهدید حوثی‌ها (انصارالله) از دریای سرخ آغاز می‌شود و تا خلیج عدن ادامه دارد که دریا را با اقیانوس هند متصل می‌کند».

وی افزود: «ما برای یک ماه در دریای سرخ بودیم و تهدید حوثی‌ها از دریای سرخ تا خلیج عدن است. حوثی‌ها غیرقابل پیش‌بینی هستند و علیه کشتی‌های مرتبط با اسرائیل عملیات انجام می‌دهند.»

این ناوچه به سنگاپور، هاوایی و جزایر کارائیب می‌رود و بعد از طریق کانال پاناما به هلند بازمی‌گردد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: ایران همه خدمه کشتی توقیف‌شده استونی را آزاد کرد
  • امیرعبداللهیان: همه خدمه کشتیِ توقیف‌شده را با نگاه انسانی آزاد کرده‌ایم
  • بررسی آخرین وضعیت روابط دوجانبه توسط وزرای خارجه ایران و استونی
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • تقدیر از نمایندگان کشتی تهران در المپیک پاریس
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • استقبال وزیر تانزانیایی از انتقال دانش فنی ساخت لوازم خانگی ایرانی
  • نخستین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس‌شناسی
  • اولین مرکز رشد حوزه تخصصی دریایی راه‌اندازی می‌شود/ بررسی ۴۲ پارامتر در اطلس اقیانوس شناسی